I disse tider ser vi desværre at stadig flere børn, selv ganske unge børn, ikke kommer veludhvilede i skole. Det er ærgerligt, for hvor voksne måske nok kan klare sig på et søvnunderskud fra tid til anden, kan den slags være dybt skadeligt for børn. Mangel på kvalitetssøvn kan nemlig, for et barn, betyde koncentrationsbesvær og sundhedsproblemer på både kort og lang sigt. Det er dog ikke noget af fortænke børnene i, at de har problemer med at falde i søvn. 

Barn med tablet

Meget holder børnene oppe

De er nemlig vokset op i den mest interessante verden nogensinde, hvor underholdning og lys sjældent er meget mere end et klik væk. Det holder de små hjerner i gang konstant, og gør det også så meget desto vigtigere, at du som forælder sætter klare regler op for deres søvn. 

Vil du gerne have, at dine børn altid kommer veludhvilede i skole og derved lærer mest muligt, er det derfor først og fremmest vigtigt at sætte en klar sengetid. Som sagt er en af de helt store syndere for børnenes søvn de mange skærme. Hvis de har en fast sengetid, der ikke kan rykkes ved, bliver det så meget desto nemmere at få dem fravristet skærmen om aftenen.

Sovende barn

Gør det nemt at falde i søvn

Særligt for hyperaktive børn, hvilket i øvrigt er ganske normalt at være for børn i kortere eller længere perioder, kan det dog alligevel være svært at falde i søvn. De ligger i stedet bare i sengen og ønsker sig væk til leg eller gennemtænker hvert eneste scenarie i hovedet. Hvis du kan genkende dit eget barn i den slags, kan du med fordel forsøge at udmatte dem både mentalt og fysisk hver eneste dag. Det vil gøre sengetiderne langt mere problemfrie.

Derudover kan det også have en positiv virkning for søvnkvaliteten for ethvert barn, hyperaktivt eller ej, at få en god seng og dyne. Særligt dynen har faktisk afgørende betydning for børn og unge, hvis søvn i forvejen er skrøbelig. Køb derfor gerne en sommerdyne til dem, når de varme sommermåneder nærmer sig. Med en god sommerdyne vil de kunne putte sig og falde til ro uden at blive holdt vågne af varmen. I dag findes der nemlig ikke kun ny teknologi i skærmene, der underholder børn såvel som voksne. Der findes også ny afkølingsteknologi i vores sommerdyner, der kan hjælpe med at få børnene til at falde i søvn og få en bedre skoledag.