Den korte historie er at det er en hund, men det er en der har mange forskellige navne, du har måske hørt den omtalt som en Fransk Mastiff, en Bordeaux Bulldog, eller som Bordeauxdoggen.

Navnet kommer fra det område hvor den blev brugt oprindeligt, nemlig omkring vingårdene i Bordeaux, til opgaver som at holde vagt og drive kvæg.

Igennem tiden er det gået op og ned for racen, som oplevede en stor tilbagegang under både 1. og 2. verdenskrig, men som i 1986 fik en opblomstring i popularitet på grund af filmen Turner og hund, hvor en Dogue De Bordeaux optræder sammen med hovedpersonen.

Rollen for en Dogue De Bordeaux i dag

Det er en venlig hunderace der ikke kun kan bruges til fysisk arbejde og vagtarbejde, mens en dejlig og livlig dogue-de-bordeaux  grundlæggende er en venlig, glad og livlig type hund, som vil være venlig over for både eksisterende kæledyr og børn i husholdningen.

Hunderacens rolle gennem tiden har gjort at den er blevet vænnet til mennesker og dyr, og er blevet et ganske fleksibelt dyr der kan tilpasse sig alle situationer fordi den er så tolerant.

Derfor fungerer den også glimrende som familiehund, og det er ikke overraskende at den findes i stort tal i Danmark, i og med at der lige nu lever over en halv million hunde af den race i de danske hjem.

Racens fysiske kendetegn og levetid

Du kan forvente at den lever i 8-10 år, naturligvis med forbehold for specifikke sygdomme og konkrete problemer når de bliver gamle.

Det er en forholdsvis stor hund, den vejer gerne 60-65 kg, og har en skulderhøjde på 60-70 cm, så du kan sagtens tage den med ud for at få rørt sig ude i det fri.

Husk at du skal opdrage hunden, det er et generelt godt råd, men med denne hund skal du gerne bruge masser af anerkendelse over for den, for hvis du bliver sur og skælder ud på den, så kan den reagere negativt og blive indelukket.

Husk at motionere hunden regelmæssigt, det er en stærk og muskuløs hund der har behov for at røre sig, sker det ikke, så vil den blive frustreret og kan begynde at ødelægge ting.

Men fordi den er så tæt bygget, så kan der også opstå belastningsskader på hunden, derfor vil visse typer af skånsom motion være bedre end andre, svømning er her et rigtigt godt alternativ til alt muligt andet.