Drømmer du om, at have råd til at gå på SU og tage din drømmeuddannelse? Men er det svært at få økonomien til at hænge sammen? Hvis man først har haft et fuldtidsjob, så har man også tit regninger der svare overens med en fuldtidsløn og det kan gøre det rigtig svært, at se hvordan man skal få råd til at komme ned på SU niveau. Men det er faktisk muligt at leve for langt mindre end hvad mange tror. Her får du helt konkret tre råd til hvordan du kan få råd til at tage din drømmeuddannelse:

Spar på de faste udgifter 

En stor del af lønnen hos mange danskere går til de faste udgifter. Derfor vil det være en god ide, at se dem efter og se hvor du kan spare henne. Kan du få en mindre tv-pakke og dermed sætte prisen ned på denne? Så vil det frigive nogle penge. Det kan også være, at du ikke har de bedste elinstallationer i dit hjem, så måske en elektriker sjælland kan hjælpe dig med at spare penge på strømmen. Sparepære vil i hvert fald gøre en stor forskel. Så har du ikke allerede miljøvenlig el i din bolig, så få hjælp af en elektriker til at få styr på dette. Det vil helt sikkert også nedsætte dine faste udgifter. Derudover er der mange a-kasser og fagforeninger der er gratis for studerende. Så kig alle dine udgifter igennem og find de bedste muligheder til de bedste priser – der er mange penge at spare denne vej. 

Undgå unødigt forbrug  

Rigtig mange mennesker køber mange flere ting end de rent faktisk har brug for. Man har i dag fået en forfærdelig tildens til at købe og købe ting ind, som man reelt ikke har brug for. Det er dyrt og det er dårligt for kloden og det er en af de største økonomiske fejl som mange laver. Så tænk over hvordan du bruger dine penge. Du vil formentlig blive overrasket over, hvor mange penge der går til ting som du reelt set ikke har behov for. Når det går op for dig, så vil du nemt kunne se hvor du ellers kan spare penge. Hvis du skære alle du unødvendige køb fra, så vil du med stor sandsynlighed have råd til at tage din drømmeuddannelse. 

skoleboeger

Sørg for at lave madplan og hold dig til den 

Et andet sted hvor pengene hurtigt forsvinder for folk er i supermarkederne. Hvis man handler ind når man er sulten eller uden at have en plan for hvad man skal købe, så løber beløbet lyn hurtigt op. Så hvis du gør det til at vane at lave indkøbsliste og madplan for en uge af gangen, så vil du også opdage hvor mange penge du rent faktisk kan spare på denne post. Mange ved faktisk slet ikke hvor mange penge de bruger på mad hver måned. Men ved at holde styr på dine udgifter, så vil du hurtigt kunne se at du faktisk kan leve for langt mindre end du tror.