Den tid, hvor man uddanner sig, er naturligvis en tid, hvor man lærer en masse om noget, man interesserer sig for – men også en tid, hvor man man fester en masse med sine venner og tager til fredagsbar og lignende. Sådan er det dog ikke for alle. 

Det er nemlig ikke alle, der har det samme behov for at give den gas og holde fester – måske er man endda lidt ældre end de andre, fordi man har taget en masse sabbatår og føler, at man allerede har oplevet de ting, som gør, at man føler sig ung. I dette tilfælde er der faktisk nogle, som vælger at blive gravid under uddannelse – det har nemlig sine fordele, hvis man synes, at man er klar til det. Herunder kan du netop læse lidt mere om, hvordan du balancerer det hele, hvis du både er gravid og under uddannelse. 

Gravid kvinde

Der er fordele ved at være gravid under uddannelse

Selvom at mange personer, ser den tid, de er under uddannelse, som et tidspunkt i livet, hvor det hele også gerne skal være lidt sjovt og festligt, er der også mange, der slet ikke har det sådan. Det kan eksempelvis være, at du er en af dem, som i mange år har været sammen med den person, du gerne vil bruge resten af dit liv med, og som du ovenikøbet også gerne vil have børn med. 

Hvis det er tilfældet er det faktisk et meget godt tidspunkt i dit liv – også til rent faktisk at få børn. Man ser nok ikke så mange få børn under uddannelse, men der er faktisk mange fordele ved det, og når du også har noget til det tidspunkt i dit liv, hvor du er klar til det, er der heller ikke nogen, der vil se skævt til dig.

Den største fordel ved at få børn under uddannelse er, at du ikke skal bekymre dig om at gå på barsel, når du en dag står med det job, som du gerne vil have. Hvis du får dine børn under uddannelse har du på mange måde ikke de samme begrænsninger, som hvis du får børn under arbejde. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge løsninger, men det er i hvert fald ikke en dum ide at få dine børn under uddannelse, hvis du synes, at du er klar til det.

Vælg dine prioriteringer

Hvis du vælger at blive gravid, mens du er i gang med en uddannelse, skal du dog stadig vide, at det handler om at prioritere – du har nemlig lidt flere ting at holde styr på end mange af de andre studerende. Naturligvis skal du stadig passe dit studie, så der rent faktisk er en mening med det hele, men det er også vigtigt, at du passer på dig selv og din krop – for den vil opleve forandringer. Så under din graviditet er det smartest primært at fokusere på dig selv og den familie du skal skabe – samt uddannelse. Så må de andre ting komme senere hen.

Økonomiske råd

Rent økonomisk skal der også være plads til at du kan købe ting som gravid tøj og måske noget udstyr til det kommende barn. Ofte er der en rigtig fin SU til dem, der er på barsel eller som studerer med særlige vilkår, så umiddelbart vil det ikke være noget, du skal gå og bekymre dig alt for meget om. Og så har du formentlig også en partner, som kan støtte dig i den slags ting.