Hunden er menneskets bedste ven. Sådan er det i hvert fald for mange danskere. De fleste er vilde med hunde, og derfor er det da heller ikke overraskende, at der bor en eller flere hunde i mange danske hjem. 

Det kan da også være verdens største gave til en familie at få en hund tilført familien. Der er dog nogle ting, som er vigtige at overveje, før man kaster sig ud i at købe eller adoptere en ny hund. For det første er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad det vil sige at være hundeejer og hvilke krav en kommende hund vil stille til dig og jer som ejere. 

Det afhænger selvfølgelig i høj grad af, hvilken type hund eller race som du ønsker at anskaffe dig. Der er nemlig stor forskel på, om du ønsker at få en større hund som en bokser eller en schæfer eller en mindre hund som en bomuldshund eller terrier. 

Hvilke behov og krav har du til en kommende hund?

Først og fremmest er det utrolig vigtigt, at du overvejer og vurdere, hvilke ønsker, krav og behov som du har til en kommende ny hund. Er hele familien væk hjemmefra mange timer hver dag, så hunden skal være meget alene eller har du altid masser tid derhjemme, hvor du hele tiden kan underholde og være sammen med din hund. 

Derudover skal du også overveje, hvor meget tid som du har til at gå ture med hunden, hvilket er afgørende for, hvilken type hund som du bør kigge på. Der er nemlig enorm stor forskel på, hvor ofte og hvor langt forskellige hunderacer har behov for at gå dagligt. Du skal også vende, hvor meget plads du har til en hund. 

Bor du i en mindre lejlighed, hvor hunden skal opholde sig det meste af tiden, så bør du formentligt kigge efter en mindre hund end, hvis du bor i et stort parcelhus med stor have, hvor hunden kan bevæge sig frit omkring størstedelen af tiden. 

Når du har set nærmere på, hvilke rammer og forhold som du kan tilbyde en kommende hund, så kan du kigge nærmere på, hvilken hunderace der passer bedst ind i lige præcis de rammer, som du og din familie kan tilbyde en ny hund. 

Find den hund, der passer til dig

Når du ved, hvordan du eller din familie kan tilpasse sig en hund, så handler det om at finde den bedste hund til lige præcis de rammer, som du kan tilbyde. Hvis du ønsker en meget aktiv og energisk hund, der samtidig kan trænes til at være god til at være alene hjemme, så kan du kigger nærmere på en Staffordshire bull terrier. Læs mere om den her

Hvis du har masser tid og lyst til at gå lange ture med en hund hver dag, så kan du kigge nærmere på de lidt større og meget populære racer som for eksempel en Labrador eller en Golden Retriever.