At flytte hjemmefra er en stor milepæl, og det er noget, som mange unge ser frem til. Det er nu, hvor du endelig har mulighed for at tage styring på dit liv, hvilket både er spændende og skræmmende. Det er et kæmpe skridt at flytte hjemmefra, og der er en masse ting, som du skal være opmærksom på inden. Her kan du finde en guide til at flytte hjemmefra. 

Par, som er i gang med at pakke møbler

Hvornår skal du flytte?

Der er stor forskel på, hvornår folk mener, at de er klar til at flytte hjemmefra. Der er nogen, som gerne vil flytte så hurtigt som muligt, hvor andre ikke har lige så travlt. De fleste flytter i forbindelse med et studie eller job. Der er mange, som vælger at studere langt væk fra, hvor deres forældre bor, hvilket gør det nødvendigt at finde et nyt sted at bo. Inden du vælger at flytte hjemmefra, er det en god ide at sikrer, at du har en fast indtjening, så du har råd til mad og husleje. Det kan både være penge fra et job eller gennem SU. 

Hvor vil du bo?

Hvis du flytter i forbindelse med et studie, så er der stor chance for, at du ender med at bo i en storby. Det er lækkert og nemt at bo i centrum, men det er tit også dyrt og med en masse støj. Hvis du gerne vil have et større rådighedsbeløb, så kan du ofre på beliggenheden og vælge at flytte længere væk fra centrum. Der er en fin balance mellem huslejen og afstanden til din skole, som du skal overveje. Nogen har ikke noget imod at cykle længere eller tage en bus, hvis det betyder, at de kan spare penge på husleje. 

 Kontor med hylder og bøger

Lær at passe på dit hjem 

Når du flytter ud, vil der ikke være den samme mængde hjælp til huslige pligter som hjemme ved dine forældre. Du skal nu selv sørge for at vaske tøj og lave mad. Det er også dig, som skal have styr på betaling af regninger og købe ind til mad. I starten kan det godt fylde meget i din hverdag, men du bliver mere og mere vant til at have det som en naturlig del af hverdagen. Hvis du finder myrer eller andre skadedyr, er det også dig, som skal tilkalde skadedyrsbekæmpelse Herning, hvis det ikke er noget, som din udlejer sørger for. Det er en læringskurve at bo selv, men det kommer naturligt.